Öppna data i Huddinge

Huddinge kommuns arbete kring öppna data syftar till att öka utbud och återanvändning av data. Vi tror att öppna data är en positiv kraft för innovation, transparens och medborgarinflytande som kommuner i Sverige har särskilt bra förutsättningar att tillhandahålla.

Huddinge kommun har än så länge inte så många datakällor att publicera men vi arbetar kontinuerligt med att öka utbudet. Inledningsvis tillgängliggör vi bland annat ett antal geodatakällor och befolkningsdata.

Huddinge kommun har stora mängder data om alla möjliga ämnen – alltifrån trafikplanering till skolmåltider, från äldrevård till protokoll från olika kommunala nämnder. Mycket av denna data är idag offentlig men svårtillgänglig. Arbetet med öppna data i Huddinge handlar om att göra denna data mer tillgänglig. I detta arbete följer vi SKR:s nationella ramverk för öppna data som syftar till att hjälpa kommuner och landsting i deras kontinuerliga arbete med öppna data.

Har du frågor om Huddinge kommuns arbete kring öppna data eller har du önskemål om data som inte finns publicerad idag? Kontakta då gärna Charbel Sarkis, projektledare för öppna data.

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*